Door te klikken op "Alle Cookies Accepteren", stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de website te verbeteren, het gebruik van de website te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.
Ons verhaal

De Beppe Baukje: Historisch erfgoed

Verdiep je in de Beppe Baukje, een historische Groninger platte bol die is getransformeerd tot een passagiersschip. Bij ons kun je kiezen uit diverse activiteiten voor zowel individuen als bedrijven, waarbij we de prachtige regio's Groningen, Friesland en Drenthe verkennen.

rondvaart groningen

De Groninger platbodem: Terug in de tijd

De Beppe Baukje is een levendige getuige van de gloriedagen van de Groninger binnenvaartgeschiedenis. Deze platte bollen speelden een cruciale rol in de eerste helft van de 20e-eeuwse handel en transport. Deze kleine vrachtschepen werden specifiek gebouwd voor de kleine waterwegen (maren) van Groningen.

Transport in het Noorden: Van goederen tot personen

De platte bodems en geringe hoogte maakten deze schepen perfect geschikt voor de waterwegen van het noordelijke Nederlandse landschap. Ze vervoerden uiteenlopende ladingen, variërend van aardappelen tot vee, en werden zelfs ingezet voor personenvervoer wanneer wegen door regen of sneeuw onbegaanbaar waren.

rondvaart groningen

Een historische reis

In 1905 zag de Beppe Baukje, toen bekend als De Twee Gebroeders, het levenslicht in Veendam. Na jaren dienst als vrachtschip, werd het schip uiteindelijk omgebouwd tot woonboot en lag zo jaren in Amsterdam.

Terug naar de Roots

Pas in de late 20e eeuw keerde De Twee Gebroeders terug naar het noorden, rustend naast de zeehondencrèche. In 2005 werd het schip nieuw leven ingeblazen en omgetoverd tot een passagiersschip, met behoud van de historische charme. Zo ontstond de Beppe Baukje, met als doel mensen te laten genieten van het schitterende Groningse landschap en het historische schip in de vaart te houden.

De Naam: Een betekenisvolle keuze

De naam Beppe Baukje heeft diepe wortels in de geschiedenis van de oprichters. In het Oud-Gronings en nu nog in het Fries betekent "Beppe" oma, terwijl "Baukje" de naam was van de moeder van één van de oprichters. Voluit heten we ‘Stichting tot Behoud van de Beppe Baukje'. Maar in de praktijk is het verkort tot "Beppe Baukje".

Een symbool van verleden en heden

Vandaag de dag vertegenwoordigt de Beppe Baukje zowel het verleden als het heden. Dit unieke passagiersschip combineert oude binnenvaart tradities met de mogelijkheid om het prachtige Groningse landschap vanaf het water te bewonderen.

De Beppe Baukje biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring op de historische waterwegen van deze adembenemende regio.

rondvaart groningen
De crew

Ontmoet de bemanning

Onze bemanningsleden zijn toegewijd aan het bieden van een geweldige ervaring voor onze klanten aan boord.

rondvaart groningen marten albers
Marten Albers
Schipper/Medeoprichter

Grote passie voor alles dat maar enigszins met bootjes en water te maken heeft.Het varen zit in z'n genen, bouwen trouwens ook. Marten is aannemer/timmerman van beroep. Woont samen met Inger op de Onrust, een luxe motor uit 1935.

rondvaart groningen inger stevens
Inger
Maat/Medeoprichter

Het is meestal Inger die de catering verzorgd en dat doet ze met passie en plezier. Of het nu gaat om een heerlijke lunch met huisgemaakte seizoenssoep of een prima verzorgde luxe borrel met Inger's ballen in hete saus, het zal de gasten aan weinig ontbreken.

rondvaart groningen gert
Gert
Scheepsmaat/Schipper

Gert woont op de vertrouwen in de Noorderhaven. Gert heeft een bijzondere passie voor water. Gert is eigenaar van een bouwbedrijf. Naast een lekker koud biertje aan de bar van de Beppe Baukje kan Gert ook mooie verhalen serveren.

rondvaart groningen tonny
Tonny
Scheepsmaat/Schipper

Tonny woont in de Noorderhaven op de Anne Hinne, eigenaar Groningsveer, vaart o.a. met een tuindersvlet de 'Waterlijn' met groepen door de diepenring van Groningen.  

Ontdek Groningen: Jouw rondvaart avontuur wacht op je

Maak kennis met de ware schoonheid van het Noord Nederlandss landschap op een rondvaarttocht door Groningen met de Beppe Baukje. Of je nu al jaren geniet van het water of het rustige ritme van de waterwegen voor het eerst ontdekt, onze rondvaart biedt u een unieke en onvergetelijke belevenis.

Duik in de bewogen geschiedenis van Groningen en ervaar hoe de Groninger platbodems honderd jaar geleden goederen en mensen vervoerden. Verrijk je kennis van dit charmante gebied en kom meer te weten over Groningen door de lens van de Beppe Baukje, een erfstuk dat is omgetoverd tot een smaakvol passagiersschip.

Geniet van de serene natuur, omarm de rust en ruimte die de Groningse waterwegen je bieden. Of het nu gaat om een uitstapje met vrienden, een familiebijeenkomst of een bedrijfsuitje, de Beppe Baukje zorgt voor een veilige en comfortabele rondreis.

Boek jouw rondvaart Groningen vandaag nog en ervaar de waterwegen als nooit tevoren. Ontsnap aan de alledaagse drukte en stap in een wereld van rust en schoonheid. Een leuk avontuur wacht op je aan boord van de Beppe Baukje.

Ben je er klaar voor

Neem contact met ons op!

Graag het formulier invullen. Wij nemen binnen 24u contact met je op.

Thank you! Your request has been received!
Oeps! Iets is niet helemaal goed gegaan. Graag nog een keer proberen.